Još malo reči koje dotiču moje srce

Dragi ljudi, pre nekoliko dana dobio sam predivan mail od polaznika dvodnevnog seminara i mog novog prijatelja – Zorana Vujovića, čije su reči nošene ljubavlju stigle i u moje srce. Uz njegovu dozvolu, želim da podelim sa vama ovaj veličanstveni kreativni izraz.

———————————————

Dragi Marko, osetio sam potrebu da ti napišem par reči.

Već nekoliko dana odlažem čitanje tvoje knjige, pritom se koristeći raznim izgovorima. Te nemam vremena, te ne mogu sad, imam nešto drugo na umu… Međutim, kako život i bezuslovna ljubav odaberu pravi trenutak, to se desi baš kad treba.

Danas sam krenuo za Kraljevo da se vidim sa roditeljima i u autobusu uzmem tvoju knjigu. Naravno, nemam gde – nego sad i ovde da je pročitam. Ovo sto sledi je moj doživljaj knjige i tebe kroz nju.

Ne mogu naći odgovarajuću reč koja bi opisala osećaje koje proizvodi telo i srce dok upija zvuk inspiracije kojom pulsira svaka reč u ovoj knjizi. Ako je nešto neodvojivo, to je srce od tela. Tvoje reči izrastaju kroz suštinu i ljubav mog bića, i tako oblikuju odraz trenutka kome svi pripadamo. Neke reči toliko prožimaju da postaju izvor neprekidne ljubavi koju možeš iskusiti samo ako si prisutan u trenutku kada ona odzvanja. Hvala to što si posejao ljubav u moje srce i tako ga vratio Izvoru, svetlosti, božanskoj spoznaji veličanstvenosti i mira, kojoj ono i pripada.

Kada bih izmislio neku reč novu, kojom bih opisao jasnoću doživljaja kojom otkrivaš suštinu bića koje je spremno da bezuslovno voli – srce treba biti spremno da prihvati i toliko da je sam njen odjek – ljubav. Čitajući, osluškivao sam svoje srce i tako prepoznao odgovore koje nisam ni sanjao da postoje u meni.

Hvala ti, pozdrav od srca Zoran
———————————————

Šta da kažem ili napišem nakon ovakvih reči? Obično samo kleknem, suze se pojave na mom licu, a iz srca teku reči: Žao mi je, oprosti, molim te, hvala ti i volim te.

O knjizi “Da li verujete u čuda?” možete saznati više i ako osetite da je za vas, poručiti je na http://markomaodus.com/da-li-verujete-u-cuda/ 

Želim vam okean ljubavi, beskrajnu radost, hrabrost da nastavite putem svog srca i mir koji prevazilazi svako poimanje. 🙂