“Daj sebi vremena”

Dobro jutro, dragi ljudi!

Danas imam nova pitanja za vas. Naravno, još jednom vam dozvoljavam mogućnost da odgovorite da su svi odgovori u meni 🙂 Samo budite ozbiljni, molim vas, to je najvažnije u životu. 🙂

Dakle, ako ste na ovoj stranici, sigurno ste već čuli za rečenicu: “Kakve su ti misli, takav ti je život”. Možda vam je i previše toga. Ali, od istine se ne može pobeći.

Stoga, da li odvajate vreme i time svoju pažnju da svesno posmatrate svoje misli? Da li ste primetili kada se dobro osećate i kakve su vaše misli tada? Da li ste primetili kada se osećate loše i kakve su vaše misli tada? Da li ste svesno poslali ljubav u svoj dan? Da li ste odvojili za to neko vreme pre sinoćnjeg odlaska na počinak i neko vreme nakon jutrošnjeg buđenja? Ili, još bolje, čitav dan živite ljubav?

Ako jeste, da li primećujete kako dan teče i da su događaji, susreti, iskustva – usklađeni? Ako niste, kakva su vaša iskustva? Mudri ljudi znaju da sve počinje u nama i da je neophodno posmatrati sebe i svoje ponašanje. Kada smo svesniji sebe, možemo unaprediti ono čime nismo zadovoljni.

Ja vam mogu reći kakvo je moje iskustvo. Od kada sam počeo da praktikujem bezuslovnu ljubav, potpuno je čudesan broj ovakvih dana, događaja, čarolija… Nije uvek sve super prijatno, ali sve ima svrhu i sve mi je potrebno.

Posebno su neobični susreti sa nepoznatim ljudima. Kada posvetimo pažnju ljubavi i dozvolimo nebeskim koncima da diriguju, srećemo baš one ljude koji su pravi za nas. To znači da nije svejedno koji će čovek biti naš majstor za kablovsku, čovek koji radi u prodavnici, naš zubar, saradnik… već baš onaj PRAVI za nas.

Jer, kada bezuslovna ljubav vodi procese, onda taj čovek
npr. kaže, niodakle, baš prave stvari za nas, a da toga nije svestan. Tako dođe majstor za kablovsku koji ne gleda televiziju niti čita vesti, koji govori o tome kako je u životu zapravo sve onako kako ti vidiš ili u šta veruješ…, a ja samo slušam i divim se životu.

Na sličan način čuo sam i ovu priču pre neki dan.

Jedan čovek je doživeo bolan raskid. Oseća tugu. Želi da sve što pre “izbaci iz glave”. Moj prijatelj mu reče:

– To što osećaš tugu nakon gubitka znak je da si čovek. Dva su ishoda moguća kada osetiš neki gubitak. Ili ćeš se osećati tužnim neko vreme, jer ti je to bilo veoma značajno, ili ćeš biti hladan kao robot, jer ti sve to ionako ništa nije značilo. Dakle, to je normalno i svakom procesu treba vreme. Ja volim da kažem, treba vreme tome da se skuva, da se skrčka. Naravno da ne treba da dozvoliš da tuga sada dominira tvojim životnim iskustvom, ali daj sebi vremena.

I sad dolazi genijalan primer 🙂

– Kad hoćeš da jedeš pasulj, on mora prvo da se skuva. Ako hoćeš da jedeš, moraš da sačekaš neko vreme, ne možeš da jedeš odmah. E sad, koliko će vremena trebati da se skuva, to zavisi… Ako imaš stari šporet, loše sudove, trebaće mu više vremena. Ako svaki čas sklanjaš šerpu sa ringle, trebaće mu više. Ako imaš ispravan šporet i express lonac, trebaće kraće vreme. Ali, svakako mu treba neko vreme da se skuva. Vreme koje je potrebno da se taj pasulj skuva možeš da iskoristiš tako što ćeš se stalno pitati; “Kad će više ovaj pasulj?” ili na bilo koji drugi način… Možda bi bilo dobro da naučiš da uživaš u kuvanju, dodaš neki začin, pomirišeš, probaš, itd…

Eto, neka ovo bude kraj poruke, pa neka svako zaključi šta mu je potrebno za danas. A slika koja će ići uz poruku, biće, njegovo veličanstvo – pasulj 🙂

Želim vam čaroban dan, okean ljubavi, beskrajnu radost, hrabrost da nastavite putem svog srca i mir koji prevazilazi svako poimanje. 🙏🏻💙🧙‍♂️