Danas primam beskrajnu ljubav svega što postoji!

Dragi moji, danas je pred vama jedna od najvažnijih lekcija naših života – prijem ljubavi.

Iz nekog razloga, otišli smo daleko od svoje prirode – čiste, bezuslovne ljubavi. Zbog toga, često mnogo patimo na ovoj predivnoj planeti. Razna uverenja kao što su npr. “Nisam dovoljno dobar” ili “Ja ne zaslužujem ljubav samo zato što postojim” vode nas i kreiraju naša životna iskustva, a da toga uopšte nismo svesni.

Manjak osećaja ljubavi u nama samima potom izaziva bol. Osećamo se povređenim, zatvaramo se i sklanjamo od “sveta”. Nailazimo na mnogo povređenih ljudi sa raznim maskama. Jedan privlači pažnju, drugi se od nje sklanja, a svi žele samo jedno – da budu voljeni. Ali, kada iz jednog progovori bol, drugi se brani iz svog bola. A ljubavi biva sve manje.

Velika je svesnost potrebna da bi se sve to preokrenulo. Svaku takvu transformaciju možemo nazvati božanskim čudom. Jer, ono to i jeste. Možda nije lako, ali je moguće. Ja zaista takvim čudima svedočim svakodnevno.

Ukoliko primećujete da vam se u životu ne vraća onoliko ljubavi koliko biste želeli, ili jednostavno – ako biste želeli da je ima više, predlažem vam sledeću vežbu:

  1. Sedite i opustite se nekoliko minuta, duboko dišući i oslobađajući se svih misli o prošlosti i budućnosti. Neka fokus bude usmeren na taj jedini trenutak u vremenu, sadašnji 🙂
  2. Kada primetite mir u svom umu, u sebi počnite da ponavljate afirmaciju: “Danas primam beskrajnu ljubav svega što postoji!”. Činite to na svoj način, lagano, nekoliko minuta.
  3. Lagano otvorite oči i krenite u svoj dan. Ovako ste se pripremili za iskustva koja vas očekuju. Neka danas maksimum vaše pažnje bude usmeren na osvešćivanje ljubavi iz svega što vas okružuje. Postoji čestica božanskog izvora u svemu što jeste i šta god da se dešava, vi nastojte da usmerite pažnju na to i osvestite da vas to nešto voli. Samim tim – primili ste energiju ljubavi. Što više ovo budete radili, osećaćete se poletnije, snažnije, radosnije, zahvalnije…
  4. Moj predlog je da nastavite sa ovom vežbom narednih mesec dana 🙂

Moguće je da intelektu ove instrukcije ne budu sasvim jasne. Kako to može sve da me voli?

Zato, evo jednog mog primera, koji vam može poslužiti. Recimo da ja šetam kraj reke i želim da osvestim, tj. primim ljubav u tom času. Moje misli bi bile ovakve:

  • Sunce me voli, upravo me obasjava čarobnim zrakom, greje me i čini moj dan divnim
  • Reka me voli, uživam dok gledam njene boje, osećam njen miris, ona je kreirana i za mene, kako bih imao ovo čudesno iskustvo života
  • Asfalt po kome hodam me voli. Kada ga ne bi bilo, možda bih hodao po blatu, a on me podržava i olakšava mi kretanje
  • Prolaznik me voli (čak i ako je prošao pored mene ne podigavši pogled), jer u njemu je isti izvor kao i moj. On je moja porodica i sa tog mesta me voli bezuslovno, baš kao i ja njega.
  • Ptice me vole. One pevaju svoju pesmu i ja uživam dok ih slušam. One čine moj trenutak prekrasnim.

I tako dalje… Možete ovako beskrajno. Jer ljubav i jeste beskrajna. Nekome će možda ovo delovati identično kao zahvalnost, ali meni izgleda da postoji suptilna, a opet značajna razlika. Ili, osvestite da je zahvalnost zapravo primanje ljubavi 🙂

No, hajde da ubacimo i neki, naizgled negativni primer.

  • Čovek koji mi je prebacio nešto ili kritikuje moj rad, takođe me voli, sa onog istog mesta bezuslovne ljubavi. Možda me podučava nečemu što bih mogao da promenim. Možda mi daje priliku da se naučim razumevanju i da ga ne osuđujem, te takođe – da biram najbolje za sebe.

Ukoliko se tokom dana desi da se baš uznemirite, vrlo je verovatno da je to jer se nalazite u situaciji na koju niste navikli. Ili vam neko ili nešto ukazuje ljubav u pažnju, i vi podsvesno već imate spremnu “odbranu”, ili neko želi da vam poruči da niste voljeni. U oba slučaja, nastojte da se što pre setite svoje afirmacije:

“Danas primam beskrajnu ljubav svega što postoji!” Ponavljajte je u sebi dok ne povratite svoj unutrašnji mir.

Ako poželite da ovu vežbu unapredite, možda je vreme da posetite i neku moju radionicu ili seminar. Prva naredna je o tome kako živeti u stanju zadivljenosti, 10. oktobra. O njoj možete pročitati više detalja na:

Nakon čitanja ovog teksta, možete pogledati i video koji sam snimio na temu primanja ljubavi, a ja vam želim čaroban dan, okean ljubavi i radosti, hrabrost da nastavite putem svog srca i mir koji prevazilazi svako poimanje.