Danas volim sve!

Dobro jutro svima!

Pre samo nekoliko minuta imao sam priliku da posmatram u akciji jednog od svojih najmudrijih životnih učitelja. To je moj sestrić, koji je nedavno napunio dve godine. Za njega ne postoji stara ili nova stvar, ona koja zaslužuje više ili manje pažnje – svakoj prilazi sa velikom radošću i sve pretvara u igru i ljubav, ponaša se prema svemu kao da je živo, maše predmetima ili prostorijama kada ih napušta, itd… Pogađate, svi jedve čekaju da budu u njegovom prisustvu, da ga grle, ljube i vole.

A šta je to što mi iskreno želimo u ovom životu? Da se osećamo srećnim i voljenim, nema sumnje. I ukoliko je sve energija, a sve ono što vidimo u životu naše ogledalo, hajde da probamo da danas darujemo ljubav i sreću svemu oko nas, da vidimo šta će nam ogledalo pokazati. Neka to bude današnji eksperiment.

Zahvalimo se suncu što nas greje i osvetljuje nam put, vodi koja nas okrepljuje i čisti, olovci koja nam omogućava da zapišemo lepe ideje, telefonu koji nam pomaže da komuniciramo sa nekim, stolici – jer bismo inače sedeli na podu, zahvalimo se na doručku koji nam daje energiju… Ovaj spisak je beskrajan, a vi ga slobodno nastavite za sebe, u mislima.

Hajde da danas svemu kažemo “Hvala ti” i “Volim te”!

Voli vas, Marko

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply