Ja sam jedno sa svime

Pre nekoliko godina, vozeći se autoputem, zapitao sam se kako li Bog sada izgleda. Pojavila se slika kosmičkog kuvara.

Iste večeri, pred spavanje, nasumično sam otvorio jedno knjigu.

  • Ljubav nas je kreirala, pa ona tačno zna kako da komunicira sa nama, na jedinstveni način, koji ćemo savršeno razumeti.

Nekoliko sati kasnije, probudio sam se iz sna. U njemu sam pričao sa kuvarem. U rukama je držao nešto i rekao mi:

  • Ovo je začin koji najbolje čisti, ali ga ljudi često izbegavaju.

Maznuo sam mu kutijicu kako bih video šta na njoj piše. Pročitao sam „Advaita“ i probudio se. Odmah sam uzeo telefon u ruke kako bih video šta ta reč uopšte znači. Čuo sam je slušajući neka predavanja pre dosta godina. Bilo je tačno 3 sata i 3 minuta.

Čitam. Advaita – „Ja sam jedno sa svime“. Wow!

Narednog dana, dok sam ručao sa ljudima sa svog seminara, prepričavao sam im ovaj san. U momentu kada sam završio, pozvonio je telefon. Na ekranu je pisalo: „Advaita“. Upravo u tom trenutku, zvala je žena koja je sebi dala to duhovno ime. Duplo Wow!

Kada slediš svoje srce, čudo sledi čudo i nema kraja čudesima.

Ovih dana se budim i zaspivam sa jednom mišlju:

  • Bože, sve imam, samo želim da ti služim.

Vrlo je to visok ideal i privilegija za mene da se nalazim na tom mestu u životu. Dok čovek nije zadovoljan sobom, jasno mi je, veoma je teško u potpunosti živeti tu rečenicu. Mnogo češći slučaj je da smo tu rečenicu čuli, dopala nam se i onda pokušavamo da je živimo iz uloge žrtve. A to – nije to.

Kada i ako, bar povremeno dođemo do tog mesta – vidimo i osećamo višu svrhu svega što postoji. Kao što nama služi hrana, voda, sunce, tako i mi služimo svemu što postoji, ako živimo ono što nam je namenjeno, odnosno, ako sledimo svoje srce. I radimo upravo ono što nam se radi. Pošto radimo ono što nam se radi, onda je to sa mnogo ljubavi, bez preteranog napora, a sa mnogo uživanja i lakoće.

Neretko sam imao misao kako je način obrazovanja za ljude loš. Ali, ako mi je to jasno, mogu da se žalim, ili da učinim nešto po tom pitanju. I baš ovih dana, jedan moj san, počinje da živi. Zašto, kako , odakle baš ja, nemam pojma. Jednostavno, tu je. Škola za čarobnjake.

Istovremeno svedočim otvaranju jedne posebne škole za decu. Moja prijateljica sledi svoj san. Dala je otkaz i skočila u nepoznato, kako bi sledila svoje srce i služila. Potom čujem kako će jedan moj kolega od naredne godine, na zvaničnom fakultetu predavati o reikiju.

I jednostavno se naježim. Prolazi mi misao kako će jednog dana takve škole postati „normalne“. Da će jednog dana postojati ministarstvo ljubavi i čarolije. Da će jednog dana roditelji moći da biraju gde da pošalju svoju decu i da će neki izabrati upravo takvu školu. A mi svi služimo tome, tako što bivamo ono što jesmo.

Ono što činimo u životu odjekuje u večnosti.

Ako želite da saznate više o školi za čarobnjake, pročitajte nešto više o tome na: https://markomaodus.com/skola-za-carobnjake-26-12-2021-20-03-2022/

O besplatnom predavanju na ovu temu pročitajte više na:

Želim vam mir koji prevazilazi svako poimanje.