Jedan čovek je dovoljan

Pre nekoliko dana, čuo sam predivnu priču svoje prijateljice i odlučio da je podelim sa vama. Želim vam da u njoj uživate svim srcem 🙂

Inače, ona je jedna veoma vesela i snažna osoba, koja sa mnogo ljubavi prilazi svemu što radi i ne dozvoljava da to neko lako poremeti, a u događaju koji je opisala – to je veoma lako uočiti.

U nekom periodu, predstojala joj je određena kontrola u bolnici i bilo je potrebno da na tom mestu provede nekoliko dana. Više ljudi joj je reklo da je očekuje izuzetno turobna, depresivna atmosfera, ali je ona prosto rekla nešto – što joj se izgleda često ponavlja u životu: “Ja prosto ne verujem u to što mi kažete”.

Očigledno je odavno odlučila da joj život bude divno iskustvo i gde god da se nalazi – u skladu sa tim je i njena energija. Ponela je svoju radost sa sobom i tokom boravka u bolnici – sve vreme se u skladu sa tim i ponašala. Nailazila je na tužne osobe i obasjavala ih svojim suncem. I nakon nekoliko dana u tom prostoru, u dve rečenice staje čitavo njeno iskustvo bolnice:

– Marko, meni je tamo bilo fenomenalno! Na dan mog odlaska, čak smo napravili i žurku, svi su skakali i pevali!

Dok sam je pažljivo slušao, odjednom se u mom umu pojavila misao Hu Lena: “Jedan čovek je dovoljan da prihvati 100% odgovornosti i naš svet će biti u miru!”. Istovremeno, pojavila se u mislima i Lujza Hej i njena rečenica: “U našem srcu postoji potencijal da iscelimo čitavu planetu, ali hajde za početak da iscelimo sebe”.

Da li smo nakon priče jedne “obične” osobe, spremni da zaista prihvatimo odgovornost i potražimo bezuslovnu ljubav i sopstvenu moć, onde gde nam je i danas često teško da poverujemo da živi – u nama samima?

I još jedna zanimljivost. Iako je ovaj video snimljen pre nekoliko dana, iz raznih razloga – dočekao je da bude objavljen baš danas, na Veliki petak. Zaista se sve dešava u pravo vreme 🙂

Često se taj praznik pominje kao dan velike tuge, ali ja bih voleo da ga posmatramo drugačije. Nije li to što je prošlo više od dve hiljade godina od kada je Hrist napustio svoje fizičko telo, a i danas svi znaju za njega i njegov život – veličanstveni dokaz koliko je njegova poruka večna? Mir, ljubav, radost, nežnost i bezbrižnost.

U videu vas očekuje još jedna veoma zanimljiva i snažna priča, uživajte 🙂

Dragi ljudi, neka vam i ovaj dan bude u potpunosti čaroban, baš kao i svaki drugi – ispunjen mirom, radošću i veličanstvenom igrom 🙂