Kako da sledim svoje srce? (ili šta da radim, kad ne znam šta da radim?)

U prethodnim nedeljama sreo sam nekoliko ljudi koji su u ovom trenutku prilično zbunjeni i prosto ne znaju šta je to što vole u životu. Kada je tako, veoma je teško svakodnevno slaviti veličanstveni dar života. Bukvalno isto sam se osećao i ja, i to godinama. Veoma često bih ponavljao rečenicu: “Samo kad bih znao šta volim, ja bih radio…”.

Nisam bio svestan da je moje srce zapravo bilo skrhano bolom, a posebno tugom – koju nisam naučio da iskažem i oslobodim je se. Kada emocije ne umemo da iskažemo na zdrav način, potiskujemo ih i time, ne znajući, kreiramo velike unutrašnje blokade. A kada to činimo, kada zaustavimo protok energije – onda je naš životni put prepun blokada koje smo sami kreirali.

Ono što je nama kao ljudima neophodno jeste isceljenje! Verujem da smo se mnogo udaljili od sebe, od naše suštine, jer smo intelektu dali svu pažnju (a time i svu energiju) na veoma dug period vremena. Ono na šta se fokusiramo raste, pa danas možemo videti kakav uticaj takav pristup ima na naše živote – ogroman, superbrzi intelektualni i tehnološki razvoj, ali i veliki nedostatak radosti i sreće.

Pre nekoliko godina pročitao sam jednu veoma snažnu rečenicu Ekarta Tolea:

– “Mislim, dakle postojim” – jedna je od najštetnijih rečenica za čovečanstvo.

Zaista, kao čovečanstvo živimo tu rečenicu veoma dugo i verujem, upravo iz tog razloga danas zbunjeno bauljamo ovom planetom, ne znajući šta nam se dešava. A šta bi se desilo sa nama i našom planetom, kada bismo nekoliko vekova živeli: “Volim, dakle postojim”?

Ono što je danas najvažnije za nas jeste da naučimo da iskažemo i oslobodimo svoje emocije na zdrav način, da naučimo da praštamo i tako iscelimo svoje srce, da prihvatimo i zavolimo sebe i druge. Kada se to desi, prirodno se u nas useljavaju mir i jasnoća. Tada konačno počinjemo da živimo inspirisani, nadahnuti i slavimo dar života.

I u ovom videu delim svoje lično iskustvo – kako sve to “radi”, na primeru od pre samo nekoliko dana.

Ukoliko ste spremni da se suočite sa svojim unutrašnjim blokadama i iscelite svoje srce, pogledajte ovaj snimak, a potom se obavežite sebi da ćete bar mesec dana raditi na sopstvenom isceljenju. Predlažem vam da probate meditacije “Bela tabla” ili “Meditacija za povezivanje sa unutrašnjim detetom”, koje sam kreirao, a koje rade upravo na ovom procesu. Radite ih svakog dana i vodite dnevnik, u kome ćete zapisivati svoja iskustva i povezivati ih sa radom na sebi. SIGURAN sam da ćete uočiti divne rezultate.

Možete ih naći na: https://www.youtube.com/watch?v=buciCYtp1Qghttps://www.youtube.com/watch?v=ZHIkJxLUZ-A

Ukoliko poželite da čitav proces ide jasnije, sigurnije, opuštenije – pridružite nam se na radionicama koje ovog meseca organizujem, a ako hoćete da taj rad bude još dublji i kvalitetniji, dođite na seminar “Put ka slobodi vodi kroz srce” – koji je nešto najkvalitetnije što sam do sada kreirao i na kome svakog meseca svedočimo čudima bezuslovne ljubavi. O ovim aktivnostima se možete informisati na: http://markomaodus.com/category/seminar/

Želim vam čaroban dan ispunjen dubokim mirom, radošću življenja i veličanstvenom igrom 🙂