Koliko vredi vaš život?

Dragi moji, sledi nekoliko zanimljivih pitanja za vas.

Koliko pažnje, odnosno trenutaka, svog života – odvajate za vaše biće tokom jednog dana? Koliko vremena svesno poklonite svom mentalnom i emotivnom stanju? Koliko vremena svesno provodite u prirodi? Koliko vremena svesno provedete u kreativnom izrazu? Da li odvojite nešto vremena da se igrate i radujete? Da li se lako oduševljavate ili se lako uvredite? Da li lako opraštate ili ne?

Ukoliko u životu nešto ne funkcioniše, možda bi bilo dobro da uzmete olovku i papir u ruke i odvojite neko vreme za ovu vežbu. Prođite u mislima kroz svoj dan i zapišite, otprilike – koliko vašeg vremena odlazi na razne aktivnosti. Da li u njima uživate ili ne? Ukoliko budete potpuno iskreni prema sebi, primetićete da gotovo sigurno mnogo vaše pažnje, a time i energije – odlazi na trenutke koji vam ne koriste. Trenutke koji vas ne čine ispunjenijim, spokojnijim, radosnijim… Čak i kada radite nešto što volite, moguće je da sve radite velikom brzinom, zbog danas često prihvaćenog brzog, instant – načina življenja. Znajte da niste krivi, ali da ste upravo vi odgovorni za svoje stanje. U odgovornosti se nalazi i ključ. Kada shvatimo da odgovornost znači – “imam pravi odgovor na svaku situaciju”, sve se menja. Upravo tako otvaramo vrata slobode.

Potom se opustite i uključite maštu, te napišite na drugi list kako biste zaista voleli da izgleda neki vaš savršeni dan, u kome biste imali potpunu slobodu da ga kreirate. Potom uporedite ta dva lista.

Da bismo živeli život u kome imamo potpuno slobodu, potrebno je promeniti mnogo toga. Mnogo vas već je dosta puta čulo moju priču. Pre nekih 7-8 godina sam imao osećaj da umirem u kancelariji radeći kao programer. Osećao sam da mi život izmiče. Osećao sam se potpuno nemoćnim. To nezadovoljstvo me je poguralo u promenu. Probao sam svašta. Naravno, počeo sam sa sakupljanjem informacija. Čitao sam knjige, gledao videa, počeo da meditiram… Otvarao sam se iz dana u dan, a tada se pojavila i vizija koja je izgledala npr. ovako…

Ustajem rano ujutro, uradim neke super vežbice, popijem svoj zeleni sokić od voća i povrća, potom su tu meditacija i molitva, a potom idem u dan slobodno… pišem na nekoj vodenoj površini na svom laptopu i tako doprinosim sebi i drugim ljudima…

Jutros sam se probudio rano, uradio svoje vežbice i posvetio pažnju svom telu, potom uradio zanimljivu meditaciju, brčnuo se u ledenoj kadi, spremio doručak i potom došao na reku… Poneo sam svoj laptop. I upravo pišem. Doprinosim sebi i drugim ljudima, dok me nežni sunčevi zraci obasjavaju. Baš kao u viziji koju sam davno odlučio da živim.

Ja sam se izborio za svoju slobodu. Tu sam da vam kažem da to možete i vi. Sigurno! Imate isti, božanski, potencijal – baš kao i ja.

Kako ćemo provesti naše trenutke na ovoj planeti, da li ćemo se radovati daru života ili ćemo jedva čekati da se završi, zavisi od našeg unutrašnjeg stanja. Zato, vodite računa o vašem biću i to svakog dana.

Pošto sam prošao taj put i viziju pretvorio u stvarnost, danas mogu da doprinesem i vama. Radionica “Novi početak” koju organizujem 31. oktobra u Beogradu može vam pomoći na putu.

Ukoliko osetite zov svog srca, pridružite nam se. Više detalja o njoj možete pročitati na: http://markomaodus.com/radionica-novi-pocetak/

Prijavite se na marko.maodus@gmail.com

Želim vam okean ljubavi, beskrajnu radost, hrabrost da nastavite putem svog srca i mir koji prevazilazi svako poimanje.