Kucaj i vrata će se otvoriti

Kako je samo divno živeti u skladu sa sobom.

Kako je samo divno kada su ti misli, emocije i dela u harmoniji.

Kako je samo divno živeti svoje snove.

Kako je samo divno živeti u toku sa životom.

Juče sam održao predavanje na temu: „Kucaj i vrata će se otvoriti“.

Oko četrdeset ljudi mi se pridružilo na ovom veličanstvenom putovanju. Ali, kako mogu jednu takvu priliku da nazovem putovanjem? E, dragi moji ljudi.

Iako matematičar i programer u meni u to gotovo ne mogu da poveruju, ja zaista nisam imao pojma o čemu ću pričati na predavanju.

– Hej, momče, dolazi ti četrdeset ljudi, a ti se zajebavaš.

Ne znam kako i zašto, u jednom momentu sam se odlučio da poverujem životu i prepustim se. Sve potom nastaje nekako samo i nadovezuje se.

Poverovao sam da je život zamišljen kao igra u kojoj je najlepše kada nemaš pojma šta će se dogoditi. Kada se prepustiš životu da te vodi. Tada doživljavaš nezamislive stvari. Sve dolazi niodakle, u savršenom trenutku, život teče, sve je nekako vođeno i ima višu svrhu.

Pre neki dan ste mogli pročitati kako je sam poziv na radionicu nastao. Sedeo sam u kafiću, posmatrao svet oko sebe, iz tih procesa učio i potom napisao tekst. Kako sam završio objavu, sinula je ideja: „Predavanje sa tim nazivom“.

Za pet dana se prijavilo četrdeset ljudi. Uživo! Uz sve to, bilo je tu desetak muškaraca, što je za mene posebno čudo!

Pre samog predavanja, opet niodakle, stigla mi je ideja, da – kada počnem sa pričom, jednostavno pokucam na vrata. To je bilo jedino što sam ZNAO da ću uraditi. To je bio moj jedini „plan“. 🙂 I dalje se ponekad zapitam da li sam normalan, ali eto, to je istina.

Upravo tako nastaje čarolija. Kada voliš i veruješ. Sve dolazi u savršenom trenutku. Ne pre, ne kasnije, već upravo kada treba.

Ukrcali smo se u božanski voz i krenuli. Počeo sam sa pričom kako naši problemi ne mogu biti rešeni razmišljanjem. Kako je potrebno pogledati stvari iz više perspektive i dozvoliti da nam rešenja dođu odatle – sama. Iz onog božanskog u nama.

„Kucaj i vrata će se otvoriti“, rekoh.

Potom sam nežno pokucao na vrata. I, kao i svi ostali prisutni, ostao sam u čudu, kada su se vrata SAMA OTVORILA! Bezuslovna ljubav otvara vrata. Čisti put pred nama.

Ono na čemu mi imamo da radimo jesu sve te blokade, sva ta sećanja naše duše sa kojima nismo pronašli mir. Sve one situacije gde nismo u stanju da pronađemo snagu da oprostimo sebi i drugima, gde nismo u stanju da razumemo sebe i druge. Gde nismo u stanju da kao deca kažemo: „Mir, mir, mir – niko nije kriv“.

Dragi moji ljudi, želim da vam se zahvalim što ste doprineli ovom veličanstvenom putovanju. Ja sam zaista uživao, a znam da ste i vi.

Sada želim da vas pozovem na naredno, veliko putovanje! Putovanje koje može u velikoj meri uticati na život.

Odlučio sam da kreiram online program koji će se zvati „Pošalji ljubav unapred“.

Cilj programa će biti da svi osetimo kako izgleda život u toku ili da to iskustvo produbimo.

Svake večeri, od 21h, zajedno ćemo kreirati meditativno – molitveni proces u kome ćemo posvećeno čistiti sve ono što ljubav nije. Otvaraćemo svojoj duši nove puteve kako bi život mogao lakše da teče. Otvaraćemo se za nova čuda. Budićemo svoju svest. Budićemo ljubav u nama.

Program će trajati šest nedelja, a počinjemo 24. 10. 2021. Završetak – 04.12.2021.

Cena programa će biti – 100 evra za stanovnike Srbije, 150 evra za sve ostale.

Moj cilj je da nas bude što više, da generišemo što više ljubavi, da se što više duša probudi – pa sam se odlučio za ove cene.

Ako neko slučajno nema ni ovoliko, a oseća veliku želju srca – imaće mogućnost da polovinu novca uplati sada, a drugu polovinu u budućem periodu. O tome ćete sami morati da vodite računa, ja na to ne želim da ulažem dodatnu energiju.

Pošto smatram da je vrednost ovog programa mnogo puta veća, svi vi koji imate mogućnost, možete uplatiti i dosta više novca, to ćete naravno sami odlučiti.

Ono što će vam biti potrebno jeste – želja srca i posvećenost.

Od danas se za ovaj program možete prijaviti porukom na marko.maodus@gmail.com

Želim vam mir koji prevazilazi svako poimanje.