Lako mi je da budem srećan!

Dragi moji, evo još jedne zanimljive pričice koja dolazi iz dubokog, zanimljivog unutrašnjeg sveta. Koliko je samo on nepredvidljiv i mističan.

Juče šetam kraj Dunava i koristim priliku da zaronim u sebe.

Primetio sam da se osećam divno posle jutarnjih vežbi, ali  i da ih često odlažem, nekada i više sati.

Zapitam se ja kakva je to osoba u meni? Odgovor je – ona koja odlaže svoju sreću. Kako je to samo fenomenalno! Uzrok je naravno mnogo dublji od samog vežbanja. Ta osoba postavlja teškoće i prepreke sebi na put, jer veruje da se do sreće stiže uz borbu i naporan rad. Ko zna kada se to pravilo uselilo u moju podsvest, ali očigledno ima uticaja na moje ponašanje.

Uzgred, kada krenemo da se bavimo ovim stvarima, jako je važno da budemo sto posto iskreni prema sebi i kako reče jedan divan čovek, da ni na koji način ne sudimo o sopstvenoj vrednosti na osnovu sadržaja koji izlaze iz podsvesti.

Zatim sam se zapitao – kakva bih osoba u potpunosti želeo da budem? Odgovor je bio – osoba kojoj je lako da bude srećna. Zatim sam pogledao svet kroz oči osobe kojoj je lako da bude srećna. Bože moj dragi. Kako je to divno. Jednostavno, lako mi je da budem srećan. Kada gledamo kroz oči takve osobe, imamo apsolutno sve što nam je potrebno da budemo srećni sada. Jer, ta osoba je srećna što je živa, što vidi, čuje, što može da diše, miriše…

Stoga, voleo bih da danas provedete nekoliko minuta u ovoj vežbici… Probajte da nađete nekoliko minuta za mir i tišinu i probajte da se zamislite kao osoba kojoj je lako da bude srećna.

A onda… Izrazite desetak (ili naravno više) razloga za to. Ja ću iskoristiti priliku u ovom tekstu 🙂

1. Srećan sam što sam živ. Hvala na tome!

2. Srećan sam što dišem, što imam pluća, što imam telo… Hvala na tome!

3. Srećan sam što osećam životnu energiju kako struji mojim telom. Hvala na tome!

4. Srećan sam što mogu da čujem, što upravo čujem cvrkut ptica. Hvala na tome!

5. Srećan sam što imam mamu, tatu, sestru, zeta, sestrića i sestričinu… Hvala na tome!

6. Srećan sam što imam čudesne prijatelje koji su uvek tu za mene. Hvala na tome!

7. Srećan sam zbog trenutaka sa partnerkama, koje su u meni budile čarobne osećaje bliskosti i koje rečima ne mogu opisati. Hvala na tome!

8. Srećan sam što imam vas koji pratite moj rad i što rastemo zajedno i delimo životna iskustva u ovom vremenu i prostoru. Hvala na tome!

9. Srećan sam što jutros vežbao sa veličanstvenom lakoćom. Hvala na tome!

10. Srećan sam što uživam u jutarnjoj kafi, sa mišlju – koliko li je samo ljudi i svega ostalog učestvovalo u procesu da bi ta kafica stigla do mene. Hvala na tome!

Eto, dragi moji, mog predloga… Danas, a možda i u narednom periodu, neka misao vodilja bude: “Lako mi je da budem srećan”. Pa da vidimo šta će isplivati na površinu i koliko zaista možemo to da živimo u ovom svetu. Ja sam siguran da možemo.

Želim vam čaroban dan, okean ljubavi i radosti, hrabrost da nastavite putem svog srca i mir koji prevazilazi svako poimanje.

🙏🏻🧙‍♂️💙