Prihvatanje – put do unutrašnjeg Raja

Dragi moji, u poslednje vreme sam pod velikim naletom inspiracije. I sada želim da podelim jedan od novih uvida sa vama.

Počeo sam dan pišući u dnevnik i razgovarao sa Ljubavlju u sebi. Sve je teklo predivno… U jednom trenutku mi je samo stiglo: “Uživaj u svakom trenutku”. Kada sam pitao kako da uživam u svakom trenutku, stiglo je i: “Samo budi svestan”.

Prošlo je nekoliko sati i krenuo sam kolima ka gradu. Na putu, u meni posebno omiljenoj zvezdarskoj šumi, našao se auto koji je svaki čas zastajao. Nije bilo prilike da ga preteknem, jer je put uzak. I pored svog čišćenja, osetio sam kako se neki nemir u meni pojavljuje.

Osetio sam i blagu ljutnju što nije onako kako bih ja želeo u tom trenutku, a odmah sekund kasnije sam se nasmejao… Odlučio sam da taj čas provedem fokusiran na taj osećaj nemira…

Upitao sam se – kakva sam ja to osoba, kada se tako osećam. Unutrašnji odgovor je bio da sam osoba koja u tom trenutku želi da se drugi ponašaju po pravilima koja ja propisujem i da oni treba meni da se prilagode (konkretno, da ovaj čovek vozi kako meni odgovara). Dalje, ta osoba u meni gubi svesnost, a sa gubljenjem svesnosti nestaje i užitak u trenutku.

Potom sam se upitao kakva bih ja osoba želeo da sam u ovoj situaciji. Odgovor je ponovo bio veoma jasan – osoba koja u potpunosti prihvata pravo drugih da žive kako žele, osoba koja je u potpunosti svesna trenutka i koja tako stiče jasnoću, a iz jasnoće potom bira ono što je najbolje za nju. Tog svesnog izbora nema bez prihvatanja svega i svih onakvih kakvi jesu.

Sve je to trajalo 2-3 minuta. Čim je nastupila svesnost, kroz moje biće je ponovo strujao duboki unutrašnji mir, unutrašnji Raj. Radovao sam se i dok sam se kretao i dok sam stajao, bio sam ponovo u stanju da primetim svoj život, telo, sunce, oblake, ptičice…

Naravno, super usporeni auto je odmah skrenuo sa puta 🙂

Moj predlog vam je da probate sa ovom afirmacijom u narednom periodu, posebno ako želite da uživate u svakom trenutku.

U potpunosti prihvatam pravo druguih ljudi da žive kako žele. Prihvatanje mi donosi jasnoću. Sada svesno biram najbolje za sebe.

Sada odoh negde… videćemo još gde vodi osećaj 🙂 A vama želim čaroban dan, okean ljubavi i radosti, hrabrost da nastavite putem svog srca i mir koji prevazilazi svako poimanje.