Radionica “Kako rešiti svaki problem?”, 1.mart, Beograd

Možeš isceliti sebe. Možeš rešiti svoje probleme. Postoji način.

Ali, ako si kao ja, verovatno si naučen da ih rešavaš razmišljanjem. Traženjem odgovora van sebe. Sakupljanjem informacija. Borbom.

To već dugo nije moj način. Sada rešavam svoje probleme na drugom nivou. Na nivou duše. Razmišljanje ne isceljuje. Ljubav isceljuje. Poverenje isceljuje. Igra isceljuje. Mašta isceljuje. Kreativnost isceljuje.

Ali, kako? Hajde da probamo sledeću vežbu. Daj sebi neko vreme za nju, jer ako samo čitaš, a ne primenjuješ – samo se udaljavaš od sopstvene mudrosti. Pomisli na neki svoj problem.

Postoji li nešto čime nisi u potpunosti zadovoljan? Sada se zapitaj kako se osećaš u vezi sa tim? Nemoj bežati od tog osećanja, već ga sebi dozvoli.

Da bi problem bio rešen u tvojoj svesti, potrebno je da prihvatiš odgovornost. Na neki način, ovo neprijatno iskustvo je došlo u tvoj život. U nekom trenutku, na njega si imao jedan odgovor. Sada želiš da promeniš odgovor na njega. Svaki put kada promenimo odgovor na život, život promeni odgovor na nas. Sada biraš da odgovoraš iz mira i poverenja.

Stoga, sada reci:

-Spreman sam da oprostim sebi za šta god da sam učinio, a što je kreiralo ovo iskustvo.

-Spreman sam da oprostim drugima, šta god da su oni učinili, a što je kreiralo ovo iskustvo.

-Prihvatam sve što jesam, sa mirom i ljubavlju.

Potom se zapitaj, kada bi taj problem bio razrešen na božanski savršen način za najveće dobro tebe i svih uključenih, kako bi se tada osećao?

Sada zamisli da te okružuje okean ljubavi i u njemu nađi upravo to osećanje. Lagano počni da ga udišeš, duboko i polako.

Šta god da osetiš, sme da bude. Dozvoli svaku neprijatnu emociju i samo nastavi da udišeš iz okeana ljubavi koji te okružuje.

Nakon nekoliko minuta, primeti da li se desila bar mala promena. Jer, ako jeste, čestitam ti. Upravo si obavio jedan alhemičarski proces. I znaj da, kada problem rešiš na unutrašnjem planu, gotovo sigurno će se problem nekako, često „čudesno“ rešiti i u spoljašnjem svetu.

Ako želiš da naučiš više o ovome i iskustveno prođeš kroz vežbu, poseti radionicu pod nazivom „Kako rešiti svaki problem?“, koja će biti održana uživo u Beogradu, 1. Marta od 19-21h. Cena radionice je 3000 dinara.

Možeš pogledati i video koji sam snimio pre nekoliko meseci na ovu temu: https://www.youtube.com/watch?v=spXUyj1Ryrw

Prijave i ostali detalji na marko.maodus@gmail.com

Želim ti mir koji prevazilazi svako poimanje.